вівторок, 31 грудня 2019 р.

10 неймовірних завдань для зимових уроків англійської

Коли в повітрі вже чути запах імбирних пряників і мандаринок, ми хочемо розділити з вами нашу любов до найпрекраснішої пори року та подарувати трохи свята разом із веселими зимовими заходами! Незалежно від рівня чи віку ваших учнів, ми приготували цікаві завдання, які можуть або доповнити урок, або замінити його, водночас не відхиляючись від поставленої мети. Сподіваємося, що наші ідеї принесуть вам гарний настрій на всі прийдешні свята!
ЗИМОВЕ ТАЛАНТ-ШОУ
Запропонуйте учням підготувати невеличкий вірш, пісню, жарт тощо, а потім виконати перед усім класом. В ідеалі все, що готуватимуть учні, має бути натхнене зимовою тематикою. Підготуйте невеличкі призи, щоби заохотити учнів зробити все можливе! Це можуть бути, наприклад, стікери чи додаткові оцінки, можна також підготувати сертифікати з додатковими балами, які учні зможуть використати до кінця навчального року.
РІЗДВЯНА КІНО-ВІКТОРИНА
Усе, що вам потрібно зробити, це завантажити всі слайди та помістити їх у будь-яку програму, яку ви використовуєте (KeyNote або PowerPoint). Команди мають відгадати за піктограмами, що за відомі різдвяні фільми ви їм демонструєте. Переможе та, що набере найбільшу кількість балів!
ШАРАДИ З ЕЛЬФАМИ
Грати в цю гру дуже просто! Роздрукуйте її, виріжте шаради, складіть їх (не підглядаючи!), покладіть у коробку та приготуйтеся до гри. Розділіть свій клас на дві команди, де кожна по черзі вибирає актора, який виконуватиме одну з випадково вибраних шарад. Для цієї гри вам також знадобиться таймер.
ЗМАГАННЯ З МАЛЮВАННЯ
Це чудовий спосіб розтопити лід на будь-якій різдвяній вечірці чи уроці. Учні закривають очі та намагаються намалювати речі, які називає вчитель. Зрештою, вони отримують бали за точність своїх малюнків. Хто набере найбільшу кількість балів, отримує приз. Як грати та підраховувати бали, читайте тут .
БАЖАННЯ
  1. Попросіть своїх учнів обрати 2–3 особи у своєму житті — можливо, їхніх батьків, бабусь чи дідусів, братів чи сестер, однокласників, вчителів — і написати, що, на їхню думку, хотіли б отримати ці люди на свята в подарунок! Далі учні розповідають про свої списки або кілька предметів із них у малих групах.
  2. Запропонуйте учням зіграти “Find someone who …”, щоби знайти людей з однаковими списками бажань, запитавши: “What would you like for Christmas?”. Скажіть їм, що потрібно знайти, наприклад, 3 людини, які хочуть однакових речей.
РІЗДВЯНІ БОЖЕВІЛЬНІ ІСТОРІЇ
Це чудовий варіант для шкільних/класних вечірок. Розділіть учнів на пари чи попросіть одну людину бути письменником у великій групі. У нього буде роздруківка історії, яку більше ніхто не буде бачити. Він просить партнерів (чи групу) називати слова, підказуючи лише частину мови, якою вони мають бути, і заповнює ними пропуски.
Переконайтеся, що учні не прочитали розповідь напарнику, перш ніж ті дадуть свої відповіді — це зіпсує задоволення від гри! Коли кожен пропуск заповнений, прочитайте вголос божевільну історію та будьте готові сміятися!
Завантажити історії можна тут.
Перегляньте, як грати в гру:
ГРА “FROSTY THE SNOWMAN RIGHT & LEFT”
Ця гра – ідеальний спосіб зробити обмін подарунками. У неї можна також пограти, коли ви роздаєте лише кілька призів, просто на початку уроку чи вечірки. Сформуйте коло та передавайте подарунок(и) (цукерки, призи тощо) праворуч, коли почуєте слово RIGHT, і ліворуч, коли почуєте слово LEFT. Коли історія закінчена, подарунки належать тому, хто їх тримає. Так просто! Ви можете завантажити історію, щоби роздрукувати, тут.
ГРА “WOULD YOU RATHER CHRISTMAS EDITION”
Це дуже проста гра для дітей, підлітків та дорослих. Є низка кумедних питань, які починаються зі слів ’would you rather?’.
Перше, що вам потрібно зробити, — це роздрукувати Christmas Would You Rather Questions for kids. Тоді саме час перейти до гри. Обговорюйте, який вибір ви робите. Обстоюйте своє рішення. Деякі питання досить дурненькі, тому рішення, безумовно, призводять до сміху. Ці питання обов’язково викликають цікаві дебати. Простий спосіб привнести трохи святкового духу на заняття.
РІЗДВЯНА ГРА “ХТО Я?”
Встановіть обмеження за часом та доручіть гравцям спробувати розібратися, який різдвяний предмет чи персонаж у них на спині, ставлячи питання, на які потрібна лише відповідь “yes”/”no”. Одна умова: вони можуть поставити кожній людині лише два питання, а потім мають перейти до іншої. Ця гра дуже весела та змусить усю вашу групу розворушитися! Завантажте картки тут.
ЗИМОВІ ВІДЕО
Відеоролики працюють як додатковий спосіб отримання інформації. Оскільки вони часто мають послідовну сюжетну лінію, студенти краще розуміють і засвоюють складний матеріал.
Ми також знаємо, що ніщо не допомагає студентам вивчити мову краще, ніж залучити їх до культури. Чим більше вони дізнаються про культуру тієї чи іншої країни, тим більше вони піклуються про вивчення мови. Чим краще вони зрозуміють культуру, тим більше почнуть розуміти мову.
Як використовувати відеозаписи на заняттях, читайте тут. Ми зібрали відео, які підходять для навчання дітей, підлітків та дорослих!
А в новому році можна спробувати ефективне планування занять англійською.

1 коментар: