четвер, 29 жовтня 2020 р.

EU Code Week

 https://www.kristti.com.ua/tyzhden-koduvannya-yevropejskogo-soyuzu-eu-code-week-u-oznz-kagarlytska-zagalnoosvitnya-shkola-i-iii-stupeniv-3/?fbclid=IwAR16T6W4c_s_M5wrf7QBpEmQPLiQ41aa25mFmtjvR6TWqODiSEZALUDpEMw

EU Code Week – це масовий міжнародний рух, що заохочує творчість, рішення проблем і співробітництво за допомогою програмування та інших технічних активностей. Його метою є зробити програмування більш візуальним, щоб показати молоді, дорослим та літнім людям як ти можеш втілити ідеї в життя за допомогою коду, продемонструвати ці навички і об’єднати мотивованих людей до навчання. Тиждень кодування Європейського Союзу проводиться добровольцями. Посли EU Code Week  координують цю ініціативу у своїх країнах, але кожен може організувати власну діяльність і додати її до карти codeweek.eu.

EU Code Week (Тиждень кодування Європейського Союзу)було започатковано у 2013 році Young Advisors, групою радників комісара ЄС з цифрового напрямку Нейлі Кроуз. Європейська Комісія підтримує EU Code Week як частину своєї стратегії для єдиного ринку цифрових технологій (Digital Single Market). У плані дій щодо інноваційної освіти  Комісія особливо закликає школи приєднатися до цієї ініціативи. Насправді кодування стосується усіх нас. Це – наше майбутнє. Технології формують наше життя, і за допомогою кодування ми можемо створювати власний додаток, будувати власного робота або винаходити літаючі автомобілі. Кодування також допомагає розвивати такі компоненти компетентності, як обчислювальне мислення, вирішення проблем, творчість та командна робота. EU Code Week проводиться за фінансування корпорації SAP.

З 10 по 25 жовтня 2020 року проходив тиждень кодування в Європі, учасниками якого стали учні 8-А та 9-В класів та Тетяна Ткач, учитель англійської мови ОЗНЗ Кагарлицька ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 Київської області. Вчителька та її учні є учасники міжнародного проєкту ЄС eTwinningPlus «Te@ch with Tech», а цього року ще й активні учасники EU Code Week (Тиждень кодування Європейського Союзу). За допомогою інтерпретованої динамічної візуальної мови програмування Scratch вони створили історію «Забруднення води» («Water pollution»).

Їхню історію можна побачити тут: https://scratch.mit.edu/projects/436614285/

Відгук Тетяни Ткач про участь у проєкті:

«EU Code Week – це низка ініціатив, спрямованих на використання кодування та цифрової грамотності весело та цікаво. Навчання коду допомогло моїм учням зрозуміти стрімко мінливий навколишній світ, розширити наше розуміння того, як працюють різні технології. Європейський тиждень коду закінчився… Мої учні задоволені, а заходи, які ми провели у нашій школі, зареєстровані на карті codeweek.eu (EU Code Week Teachers). Наша неймовірно цікава робота відзначена сертифікатом ЄС!».

Немає коментарів:

Дописати коментар