вівторок, 30 липня 2019 р.

6 корисних звичок для вивчення англійської

Вивчення будь-якої іноземної мови передбачає заняття в групі/з викладачем/підручником/в інтернеті (потрібне підкреслити). Але часто ми відчуваємо, що цього недостатньо, потрібно більше практики. Незважаючи на те, що в нашому центрі викладачі завжди намагаються приділити максимум уваги кожному в групі, я завжди раджу своїм студентам оточити себе англійською в житті.
Найважливіше – це створити англомовне середовище в умовах, коли його немає, коли ми не на занятті чи за кордоном. Адже англійська – це не просто набір вправ у підручнику, правила використовування граматики та списки слів. Це жива мова, яку використовує понад 1,5 млрд людей щоденно. Тому завдання номер один – використовувати англійську щодня в реальному житті, навіть якщо не завжди виходить поговорити з кимось наживо.
Пропонуємо перелік корисних звичок, які можна використовувати в повсякденні без зайвих зусиль. Усе, що потрібно – ваше бажання, трішки наполегливості та позитивний настрій :).
  1. Оберіть для інтерфейсу мобільного телефону та комп’ютера англійську мову. Тоді ваші улюблені девайси щоденно надсилатимуть вам повідомлення англійською. Ви здивуєтеся, наскільки дізнаєтеся більше лексики та висловів, пов’язаних із технологіями та медіа. Велика перевага в тому, що прогрес не стоїть на місці, і поступово ваш словниковий запас поповнюватиметься все більшою кількістю слів.
  2. Пишіть щоденник або планер англійською. У багатьох із нас є блокнот, до якого ми записуємо список завдань на день, накидаємо ідеї, створюємо список покупок тощо. Так чому б не робити те ж саме англійською? Із переваг – тренуємо письмо та пам’ять, практикуємо лексику та граматику.
  3. Використовуйте Google англійською. Будь-який пошуковий запит, від «як приготувати млинці» (‘how to make pancakes’) до «як працює двигун внутрішнього згоряння» (‘how does an internal combustion engine work’), можна сформулювати англійською. І що найкрутіше – результати та контент, швидше за все, будуть набагато якіснішими, адже англомовний інтернет пропонує найширший вибір джерел, а часто – першоджерел.
  4. Дивіться серіали та фільми англійською. Це радить багато хто, але часто виходить так, що ми пробуємо переглянути серію-другу, нам здається, що це складно та незрозуміло (а серіал-то цікавий :)), і ми переходимо на версію з перекладом. Якщо таке стається і спочатку складно – можна спробувати переглядати серіали, які ви любите та приблизно знаєте, про що мова. Навіть серіал «Альф» чи «Беверлі Гіллз» можна переглянути ще раз, але вже англійською :).
  5. Шукайте відео на YouTube англійською. За статистикою, YouTube – друга за популярністю соціальна мережа в Україні. Це величезна інформаційна платформа, яка також може стати корисним інструментом для практики. Принцип такий же – можна шукати та дивитися що завгодно англійською. А ще – писати коментарі та спілкуватися з людьми з усього світу англійською!
  6. Говоріть… із собою. Усім відомий вираз: «Я спілкуюся з розумною людиною – із собою!» :). Так чому б не розмовляти із собою англійською? Кожен день можна розповідати собі, що потрібно зробити сьогодні, змальовувати, що ви бачите, розмірковувати, обурюватися, захоплюватися… лише англійською. Ви здивуєтеся, як багато нових слів та висловів можна дізнатися, використовуючи просто власні думки та ситуації з повсякденного життя. А якщо раптом усвідомлюєте, що не знаєте, як щось сказати – викладачі Першого Кембриджського освітнього центру чи сервіс Google завжди ладні допомогти :).

Немає коментарів:

Дописати коментар