четвер, 28 березня 2019 р.

Games for kids

Навчати найменших студентів нелегко. Повторення основ знову і знову може виявитися нудним як для учнів, так і для викладачів. Ви ведете багато класів, й у вас немає часу на підготовку всіх цих флеш-карток і настільних ігор? Ось кілька ігор, для яких не потрібно жодної підготовки, і які можна використовувати для відпрацювання різноманітних навичок та залучення всього класу.
Vocabulary Rap
Ставайте в коло. Обираєте категорію. Наприклад, Fruits, Transport, City тощо. Задаємо ритм, двічі стукаючи ногою та один раз сплескуючи руками (як у ‘We will rock you’ групи Queen). Після кожного такого біту кожен студент має назвати ще неназване слово з категорії. Якщо хтось не вигадав таке, він чи вона сідають у коло. Виграє той, хто останній залишається стояти.
Yes/No
Поділіть учасників на групи по 4–6 осіб. Вони сідають у кола. Перший студент ставить питання своєму сусідові ліворуч, наприклад, Do you play soccer on Tuesdays? Якщо відповідь ‘Yes’, учні продовжують по черзі опитувати своїх сусідів ліворуч. Якщо хтось відповідає ‘No’, гра змінює свій напрямок – і тепер питають сусіда праворуч. У цій вправі можна практикувати різноманітні теми та вислови, наприклад, Can you…? Have you got…? тощо.
Chinese Whispers
Учні сідають колом. Вчитель шепче ключове слово учневі, який сидить ліворуч від нього. Потім цей учень передає слово по колу наліво, поки воно не проходить усе коло й не досягає учня праворуч від вчителя. Ця дитина голосно вимовляє те, що вона почула, після чого отримане слово порівнюється з ключовим, яке загадав вчитель. Якщо хтось змінив слово на неправильне, він пересідає праворуч від учителя, щоби бути тим самим учнем, який вимовлятиме підсумкове послання наступного разу.
Vocabulary Race
Розділіть учнів на дві команди. Команди вишукуються паралельними колонами обличчям до дошки. Ви шепочете слово останньому учневі в колоні, а він передає його вперед, і перший учень пише слово на дошці, а потім проходить у кінець своєї лінії.
Finger Writing
Розділіть клас на пари. Перший учень відвертається, а другий пише пальцем на його спині слово. Першому учневі потрібно відгадати це слово або вислів. Після цього учні міняються ролями.
I spy…
Знайдіть предмет у класі, видимий і вам, і вашим учням (а для старших рівнів – просто відомий вашим студентам). Скажіть ‘I spy with my little eye something…(і називайте колір, першу літеру – підходить будь-який опис вашого задуманого слова)’. Учні піднімають руки та припускають, яку річ ви могли б задумати. Той, хто вгадає правильно, наступний задумує предмет.
Spelling  
Проговорюйте по літерах слова, наприклад, S-T-A-R. Учні намагаються як можна швидше вгадати, що ж це за слово. Той, хто вгадає правильно, вигадує та проговорює по літерах наступне слово, яке буде вгадувати клас.
Ну і, звісно ж, не треба списувати з рахунку таку класику, як HangmanSimon Says і Charades.
Ще більше ESL ігор для найменших учнів можна знайти тут:

Немає коментарів:

Дописати коментар