понеділок, 10 червня 2019 р.

Warming -up activities

Перед тим, як взятися до складних фізичних вправ, ми зазвичай «розігріваємося» розтяжкою. Якщо упустити цю важливу частину тренування, швидше за все, ми не впораємося так добре, як могли б. Те ж саме можна сказати і про наших студентів. За допомогою наступних вправ можна залучити учнів на самому початку заняття та створити дружню та безпечну атмосферу для навчання.
Навіть не на самому початку навчального року, нам потрібно переконатися, що всі з класу знайомі між собою та раді одне одному. Вправи «для розтоплювання криги» – чудовий інструмент для створення найвдалішої для навчання атмосфери в класі. Учні, особливо молодші, відчувають необхідність у безпеці, зручності та привітності в класі. Лише за таких обставин відбувається ефективне навчання.
Ще один вид вправ для початку занять – розігрів. Це не черговий спосіб витратити дорогоцінний час, а надзвичайно корисний інструмент для початку уроку з мажорної ноти і для того, щоби допомогти класу  почати мислити англійською. Вправи для розігріву допомагають студентам трохи розбурхатися та почати максимально використовувати цільову мову.
Пропонуємо вам кілька ефективних вправ для розтоплення криги та розігріву ваших маленьких підопічних:
  1. Four Corners
Перед безпосередньо грою пронумеруйте кути класу від одного до чотирьох. Тепер ставте питання, які розкривають особистість кожного. Гарний варіант для початку – ставити питання щодо вподобань учня, наприклад, який його чи її улюблений вид спорту, колір, тварина тощо. Учням потрібно дати чотири варіанти відповіді – одну на кожен куток. Наприклад, якщо ви питаєте про улюблених тварин, це можуть бути такі варіанти: 1) собака; 2) кицька; 3) рибка; 4) птаха. Після цього студенти розходяться в кутки відповідно до власних відповідей.
Where Do You Stand?  – ще одна варіація цієї вправи для розтоплення криги.
  1. Name Acrostics
Представтеся, а потім, використовуючи різні літери власного імені, опишіть себе. Наприклад, “My name is Mark, M-A-R-K. I like Motorbikes, Apples, Rabbits and Kites”. Дайте своїм учням час подумати, і коли всі будуть готові, студенти розходяться класом, представляючи себе подібним чином та повторюючи імена своїх однокласників, а також їхні слова-розшифрування. У якості додаткового завдання можна дати студентам зробити постери із власних імен та слів, які відповідають літерам, а пізніше розвісити ці постери на стіни.
  1. Cold Wind Blows
  1. Candy Ice-breaker
Вам знадобиться ваза з цукерками, щоби кожному дісталося хоча б 5. Попросіть кожного взяти від 1 до 5 цукерок, але не говоріть, що вони робитимуть із ними. Кожен учень має розповісти щось про себе за кожну цукерку, яку він узяв. Наприклад, якщо хтось бере три, він має розповісти три факти про себе. Коли участь узяв кожен, діти можуть поділитися цукерками зі своїми новими друзями.
  1. Human Spelling.
  1. Color Me
Напишіть на дошці колір сорочки, джинсів, рюкзака, чобіт або сумки учня та попросіть клас вгадати, хто носить такий колір. Той, хто вгадає правильно, запише наступний колір на дошці, а учні будуть знову відгадувати. Потрібно обирати колір, якого ще не було на дошці.
  1. Paper Airplane Facts
Нехай учні напишуть 5 чи більше фактів про себе на листочках, складуть їх у вигляді літачків, а потім запустять класом. Поруч із ким приземлиться літачок, той піднімає його, читає факти та намагається вгадати, ким вони були написані.
Упражнения для «разогрева» и знакомства при обучении детей английскому
  1. Noughts and crosses підходить для будь-якого рівня знань і словника. Намалюйте на дошці сітку для хрестиків-нуликів і пронумеруйте кожну клітинку від 1 до 9. Тепер дітей потрібно розділити на дві команди – «хрестиків» і «нуликів». Перед тим, як намалювати свій символ на дошці, кожна команда має правильно відповісти на питання. Перемагає та, якій вдасться розмістити три своїх символи в лінію на сітці.
  2. Picture Mingle
Кожен учень малює три речі зі свого життя на відривному листочку (наприклад, дім, собаку або друга/іграшку). Студенти прикріпляють ці листочки на собі або своїй руці. Вмикайте музику, і хай діти танцюють. Коли музика закінчується, їм потрібно розпитати найближчу до них людину про її малюнок. Знову увімкніть музику та повторіть кілька разів.
  1. A-Z Game
Працюючи в командах, учням потрібно створити перелік слів, які стосуються певної теми та починаються з літер англійського алфавіту, від A до Z. Наприклад, для теми «їжа» можуть бути такі слова: “apple“, “butter“, “cheese“ тощо. У цій грі «для розігріву» виграє та команда, яка перша використає весь алфавіт у такий спосіб.
Сподіваємося, вашим учням сподобаються ці вправи та вони звеселяться!
Ще більше подібного за посиланнями:
  1. https://www.activityvillage.co.uk/ice-breaker-games
  2. https://www.ef.com/wwen/blog/teacherzone/great-esl-icebreakers-and-warmups/
  3. https://www.kidactivities.net/icebreaker-games-for-kids/
  4. http://www.onestopenglish.com/teenagers/skills/warmers/
  5. http://blog.vipkid.com.cn/esl-warm-up-activities/

Немає коментарів:

Дописати коментар