неділя, 18 березня 2018 р.

GoCamp training for trainers

12.03.2018 розпочався тренінг для тренерів GoCamp, адже найголовнішою складовою мовних таборів є модерновий підхід до викладання іноземної мови.

Тренінг для 24 тренерів із усієї України проводить експерт Департаменту англійської мови при U.S. Embassy Kyiv Ukraine Сенека Райан.
За допомогою спеціальної програми вчителі навчаються новітнім методикам викладання, а вже зовсім скоро ділитимуться своїми знаннями з іншими вчителями шкіл, які візьмуть участь у цьогорічному GoCamp

неділя, 11 березня 2018 р.

Поглиблюємо знання англійської мови

9 березня 2018 року 00:06
http://kagarlyk-mrada.gov.ua/news/p2223
Вивчення іноземних мов та розуміння культури людей, які говорять цими мовами, є необхідною умовою ХХІ століття. Сприяють оволодінню цією навичкою літні мовні табори, і на базі опорного загальноосвітнього навчального закладу «Кагарлицька ЗОШ І-ІІІ ступенів №3» вони практикуються з 2015 року. 
Хочу поділитися досвідом проведення таких таборів у нашій школі. Перш за все, хочу сказати, що англійський мовний табір став найбільш приємним та стимулюючим досвідом для наших учнів, наших учителів англійської мови та для мене особисто. Отже, перший літній мовний табір в ОЗНЗ «Кагарлицька ЗОШ І-ІІІ ступенів №3» відбувся у 2015 році. Він був названий “Travelling lovers”(«Любителі подорожей»), і ми вирішили провести виїзний табір та поїхати до міста Львова. У таборі було 25 учнів. У Львові ми робили квести, флешмоб, відвідували екскурсії, познайомилися з туристом із Англії та попрактикувалися в англійській мові з ним; розмовляли німецькою з групою туристів із Німеччини. Одна з екскурсій «На каву до Львова» була проведена англійською мовою. Діти були в захваті та щасливі.
У 2016 році ми почули про волонтерську програму «GoCamp» від національного проекту  «GoGlobal», метою якого є  прагнення виховати нове всебічно розвинене та освічене покоління свідомих громадян України, здатних до навчання впродовж життя і готових до викликів 21-го століття; надихати молодь вільно володіти іноземними мовами  та бути відкритими до інших культур і досвідів. Але, на жаль, уже було пізно подаватися. Незважаючи на це, літній табір у нас відбувся. У таборі знову було 25 учнів. Так як наші учні люблять мандрівки, ми знову поїхали в подорож, цього разу до Києва, де відвідали музей води. А в кінці табірної зміни деякі наші учні поїхали в Яремчу, Буковель та Івано-Франківськ.
У листопаді 2016 року ми подали заявку до «GoCamp» і були в третій хвилі. У квітні 2017 року я взяла участь у тренінгу «GoCamp2017».Всі учасники тренінгу мали можливість почути та задати запитання міністру освіти України Лілії Гриневич та депутату Верховної Ради Мустафі Найєму. Отримавши ресурси та матеріали для проведення табору, ми з нетерпінням чекали на волонтера. Але не цього разу: волонтер до нас не приїхав. Учні дуже чекали табору, тому вчителі не могли їх розчарувати, і табір усе ж відбувся.
Трохи про роботу табору. Перед початком учитель, який відповідає за проведення табору, готує меморандум співпраці з батьками учнів, що беруть участь у таборі. Першого дня всі учасники збираються в актовій залі школи. Директор школи бере слово, вітає всіх учасників, і всі разом насолоджуються святковим концертом. Після концерту всі йдуть до класу, складають правила поведінки в таборі та об’єднуються в групи. Кожна группа створює свою назву, девіз та презентує себе. Всі учасники табору люблять проводити час надворі, тому більшість часу вони проводять на спортмайданчику або на шкільному подвір’ї. Прибувши до табору, діти роблять зарядку та інтерактивну руханку. Після сніданку вони мають час для проекту з інтерактивними перервами (спорт, ігри, пісні). Минулого літа учасники табору ходили до ставка. Дівчатка робили еко-торт, а хлопці ловили рибу. Так як табір називається «Любителі подорожей», ми знову поїхали до столиці та відвідали козацьке селище «Мамаєва Слобода». Відділ освіти Кагарлицької райдержадміністрації надав нам безкоштовний шкільний автобус.
Кожен день табору закінчується рефлексією та зворотнім зв’язком. Діти в захваті від табору. Вони знають, що англійська не нудна, вона класна. Що ще важливо, вони не тільки говорять англійською: у таборі вони розвивають численні соціальні навички – спілкування, толерантність, співробітництво та багато інших.
Протягом 27-29 жовтня минулого року я відвідала тренінг «GoCampAfterschool». Це новий формат позашкільної програми з поглибленим вивченням англійської (або іншої іноземної за домовленістю) мови із залученням іноземного волонтера. І ось із 26 лютого по 16 березня 2018 року в нашій школі триває позашкільне інтерактивне навчання англійській мові «GoCampAfterschool» із волонтером з Індонезії Rani Suryaningsih. У таборі 35 учнів. Уранці Рані відвідує уроки, і не тільки англійської мови, а після уроків проводить час із дітьми, беручи участь в інтерактивних руханках, кіноклубах, драматичних сесіях та багатьох інших активностях, які допоможуть  дітям подолати мовний бар’єр. Наші школярі спілкуються лише іноземною мовою між собою та з волонтером. За допомогою спеціально розробленої програми діти вчаться працювати в команді, спілкуватися в багатокультурному середовищі, критично мислити та бути толерантними до інших.
Насолоджуємося «GoCampAfterschool»!
Тетяна ТКАЧ, голова методоб’єднання вчителів англійської мови
ОЗНЗ  «Кагарлицька ЗОШ І-ІІІ ступенів №3»

International women's day

Happy women's day at Kaharlyk hub school №3





неділя, 4 березня 2018 р.

Collective nouns




A tolerate person

The topic of today's session was "A tolerate person".
 We all are different, but it doesn' t mean that some are better or worse.






"Empathy" and "Altruism"

Today our campers tried to define the meaning of 
the words "empathy" and "altruism". They are important in today's world, 
because most people are indifferent to others. In groups they tried to 
find examples of empathy in their life experience.
#GoCamp #GoGlobal





Generation gap

One of the most important problems of all times is a generation gap. 
Today our campers talked about some problems in a family. 
They created problems' situations and tried to solve them, using drama.





The second day of #GoCamp Afterschool

The second day of #GoCamp Afterschool has gone.
 In the morning our volunteer not only observed,
 but took an active part in the lessons. (1-A, 4-B, 11-A classes).
 In the afternoon our campers did the interactive warm- up
 "Adama Ve Shamayim", communicated with Rani Suryaningsih,
 using different activities and quizzes and started PBL .



#GoCamp #GoGlobal#UkraineGoesGlobal

"GoCamp Afterschool" with Rani Suryaningsih

Wow! It was an unforgettable day today!
We started "GoCamp Afterschool" with Rani Suryaningsih,
 a volunteer from Indonesia. Our campers made a flash mob,
 an excursion around the school, the "Code of practice" 
and divided into groups. Each group created its name, a slogan or a motto
 and presented them. Our school band sang a song " Boulevard of broken dreams" 
by Green day! Everyone was excited and happy! 
Enjoy #Going Camps! #UkraineGoesGlobal




#GoCamp Afterschool. Tolerance


Am I tolerate?
An Interactive exercise "What are we like?”
1.All the participants sit in a circle. The teacher chooses one pupil who is alike with her/him and invites him/her in the centre of the circle. He/She does the same way, but finds another feature. It goes on till everyone is in the circle.
T: How have you felt yourselves when you have been invited to the circle?
Was it difficult to find the same feature?
You have seen that you are different. But  it doesn’t mean that some is better or worse.
2.T: I have a flower. On its pedals I have written the features of a tolerate person. Your task is to paint the pedals in different colours, which they are associated by you with these features of a character. 
Look at the flower of your neighbour and say what colours are its pedals?
What do you think that most of them are bright?
терплячий – patient
Товариський – sociable
тактовний – considerate
лояльний - loyal
 розсудливий/поміркований – wise
 надійний – reliable
 співчутливий – sympathetic
турботливий – caring
GameAn interesting word
Each team takes an envelope with letters. The members of the team have to line up with the letters to form a word.(friend, tolerate, wise, caring, patient, loyal)
GameCompliment
The representatives of each team of different sex stand opposite and say compliments to each other.
GameAssociated  row
Lets name the feature of a character according to each letter of the wordTolerate”. (Tolerate is written on the board. Students name a feature and write it on the board.)
Complete the phrase “ I am…”
(active, helpful, caring, patriotic, polite…)
 FilmEnglish “Difference”