понеділок, 19 червня 2017 р.

GoCamp 2017

GoCamp 2017
Літо – це пора відпочинку, розваг та веселощів. І звичайно  таборів. З метою популяризації вивчення іноземних мов в Україні організовано літні мовні табори. Такі табори покликані спонукати школярів практично застосовувати знання іноземної мови, отриманих протягом навчального року.
На підтримку літніх мовних таборів міжнародною організацією «GoGlobal» проведено конкурс на участь в проекті «GoCamp 2017». GoCamp - це новий Всеукраїнський інноваційний формат табору з поглибленим вивченням англійської мови, який працює в Україні під патронатом Міністра освіти і науки Лілії Гриневич та засновника GO Global Office Мустафи Найєма, народного депутата України.
Учні опорного загальноосвітнього навчального закладу Кагарлицька ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 вибороли право взяти участь у такому сучасному проекті. Цей проект передбачає співпрацю учнів та волонтерів, носіїв мови. Причому не важливим є рівень володіння англійською мовою учня. Програми таборів побудовані таким чином, аби створити якомога ефективніше англомовне середовище протягом всього часу перебування дитини в таборі. Спілкування з носієм мови дає змогу спробувати порозумітися будь-кому. Таке моделювання ситуації, коли потрапляєш в іншомовне середовище сприяє активізації та мобілізації розумових і комунікативних особливостей людини. На жаль, велика кількість волонтерів, які були затверджені на школи, мусили відізвати свою участь в проекті за різних причин. Але  навіть без іноземного волонтера ми провели цікавий мовний табір у дусі GoCamp.
У нашому мовному таборі ”Travelling lovers” було 25 учнів, які утворили  5 команд: ”Strong people”, “Smile”, “Non stop”, “ Healthy and happy”, “Cool boys”. Робота  проводилася за напрямком ”Sport and Health” (Спорт та здоров’я). Чим займалися діти в таборі? Це – ранкова зарядка англійською, розучування англомовних пісень з руховим супроводом, ігрові програми, спортивні змагання, екскурсія до «Мамаєвої слободи» у місті Києві, похід до Кагарлицького ставка з виготовленням еко-торта та спортивна риболовля, квести, танцювальні флеш-моби, опитування серед жителів міста Кагарлика щодо здорової їжі та здорового харчування, створення проектів, організація та проведення «Дня здоров’я» в сім’ях учасників табору, створення галереї творчих робіт учнів на тему: «Healthy family day », використання своєї креативної уяви, створюючи мистецтво з фруктів та стресовий м’яч, створення відео роликів та презентацій на тему «Здоровий спосіб життя – це мій вибір!».
По завершенні табору учні навчилися працювати в команді, критично мислити та бути толерантними до інших, презентувати матеріал, виступати перед аудиторією, ілюструвати ідеї, ефективно шукати та критично оцінювати інформацію, доводити свою думку під час презентації матеріалу, розвивати уміння вільно орієнтуватись в сучасному інформаційному просторі, планувати власну навчально-дослідницьку діяльність, продуктивно вирішувати проблеми (навчальні, соціальні тощо).         
Ми дуже наполегливі, тому в жодному разі не зупиняємося та продовжуємо роботу. Ми вже довели і показали своє бажання та мотивацію, тож нас запросили у проект GoCamp AfterSchool поза конкурсом, який відбудеться у новому навчальному році у квітні 2018. 
Тож не розчаровуймося та не зупиняймося. Пам'ятаймо, що ми працюємо заради майбутнього наших дітей, які вартують того, щоб не полишати спроб досягти бажаного!










Немає коментарів:

Дописати коментар