неділя, 27 травня 2018 р.

Last lesson at school

4 corners
Группа делится на 4 команды, и каждая из них остается в одном углу аудитории (как альтернатива, можно расположить участников за 4 столами). В каждом углу на стене или на каждом столе – разное задание (квиз, опросник, грамматико-лексический тест или квест и т.д.). Учитель устанавливает лимит времени на выполнение задания, по его истечении команды меняются местами и выполняют новое. Так пока не выполнят все 4 задания. По окончании преподаватель проводит фидбек, где сравниваются ответы команд, обсуждаются спорные моменты.
Collect the colours
Альтернативная игра Alias. Ключевую лексику (возможно, которую учили последний семестр), учитель распределяет на 3/4/5 разных карточек, каждая из которых другого цвета. Студенты работают в командах по 3/4/5 человек соответственно. Каждому студенту выдается одна карточка с, например, 10 словами. За определенный лимит времени все участники команды должны объяснить свои слова на карточке, не показывая их своим одногруппникам. Выигрывает та команда, которая справилась первой. 
Talk behind your back
Замечательная активность для последнего урока на любом уровне. Каждому студенту на спину приклеивается с помощью скотча чистый лист бумаги. Ученики работают в парах, пишут свои позитивные отзывы друг о друге, пожелания, благодарность за работу вместе в группе и т.д. По желанию, могут оставить свое имя под комментарием. В конце игры каждый студент должен написать отзыв на каждом листе бумаги.
Jeopardy
Игра, хорошо подходящая для повторения, конкурсов, а также для последних занятий. Занимает достаточно много времени, но занимательна и увлекательна. Единственный ее минус – нужен класс из двух команд минимум, для индивидуальных занятий не так интересна. Её мы уже описывали, а правила игры напоминаем здесь.
English certificates
Студенты старались целый семестр, кто-то больше, кто-то меньше, но каждый заслужил свою похвалу, даже если достал невысокий бал на финальном тесте. Поэтому последнее занятие – самое время достойно похвалить каждого. Для этого учитель заблаговременно готовит «грамоты» в разных категориях (например, Самый веселый, мистер домашнее задание и т.д.). Номинации готовятся в зависимости от конкретной группы, где учитель и студенты хорошо уже друг друга знают, привычки, особенности и поведение. Перед началом награждения каждому студенту раздается опросник, в котором нужно проголосовать за 1 одного студента в каждой номинации. По итогам голосования вписываются имена студентов в каждую грамоту. Так задействован весь класс, есть момент неожиданности и веселья, и каждый получает объективную оценку от группы. Идеи для номинаций есть здесь.
Karaoke songs
Завершающий момент последнего занятия. Самое время попеть с ними в караоке, на которое так часто не хватает времени на обычных занятиях. Для этого можно воспользоваться следующими ресурсами https://lyricstraining.com/ и https://www.redkaraoke.com/ или подыскать подходящее на YouTube.

Using technology in classes

http://www.cristinacabal.com/?p=9858



вівторок, 8 травня 2018 р.

Useful documents for a camp


Методичні рекомендації
щодо організації літніх мовних таборів в навчальних закладах м. Кагарлика у 2015/2016 н.р.

Одним з пріоритетів Міністерства освіти і науки України є якісне навчання дітей іноземним мовам у контексті європейської інтеграції України та наближення до європейських стандартів. Як відомо, одним із нестандартних підходів до вирішення цього завдання є створення літніх мовних таборів.
Літні мовні табори покликані спонукати школярів практично застосовувати знання з мов, отримані упродовж навчального року. У цих таборах діти повинні мати можливість спілкуватися іноземними мовами та застосовувати свої знання у різних формах діяльності (ігрових і концертних програмах, спортивних змаганнях, театральних виставах тощо). Участь у мовному таборі має допомогти дітям розкрити свої таланти та отримати досвід спілкування іноземною мовою. При цьому знання дитини не будуть оцінювати так як у школі, дитина сприйматиме навчання як гру.
Особливість мовного табору — стиль навчання, з акцентом на проведення практичних занять, які можна застосувати повсякчас. Саме через таку діяльність діти істотно розширюють свій кругозір і дізнаються багато нового.
Заняття у літніх мовних таборах має проходити у формі спілкування, яке притаманне відпочинку у таборі.
Мета та завдання занять: надання можливості спілкуватися англійською мовою та застосовувати свої знання у різних формах діяльності;
- здобути необхідні для спілкування навички іноземної мови;
- подолати мовний бар'єр;
-  поєднати навчання із захоплюючим відпочинком;
- отримати мотивацію для подальшого удосконалення знання іноземної мови;
- розширити світогляд школярів, ознайомити їх з культурами та звичаями інших країн;
- розвинути організаційні навички та лідерські якості у дітей шляхом створення різноманітних проектів;
- урізноманітнити життя школярів та зробити заняття цікавими та незвичними
         Для реалізації даної мети та перелічених завдань рекомендуємо учнів об’єднати у групи по 20 дітей залежно від їхнього віку та рівня знання іноземної мови. З урахуванням цього іншомовна діяльність школярів буде проводитися за різними напрямками. Така система дозволяє дитині відчувати себе комфортно в групі однолітків, знання яких відповідають її рівню.
Фахівці Міністерства освіти і науки України та експерти міжнародних організацій пропонують систему роботи з проектами літніх мовних таборів, що передбачає відпрацювання всіх видів мовленнєвої діяльності в цікавій ігровій формі, розрахованій на різні рівні мовленнєвої компетенції – від А1 до В2.
Щодо змісту роботи з учнями, то пропонуються наступні тематичні напрямки: здоровий спосіб життя; талановита молодь країн, мова яких вивчається, та України; свята та традиції країн, мова яких вивчається, та України; театральна студія; студія мистецтв та інші.  
З метою якісної підготовки до проведення літніх мовних таборів, доцільно звернути увагу на:  
- використання інфраструктури табору (майданчиків для масових заходів, комп'ютерів, доступу в Інтернет та ін.);
-  режим дня - заняття проводити протягом 4 годин з харчуванням о 12.00 кожного дня на базі Кагарлицького НВК «ЗОШ І-ІІ ст.- ліцею»;
-  кількість дітей у таборі й кількість вчителів англійської мови (традиційно для мовних таборів 1-2 вчителя на 20 дітей);
- кількість занять на день, компетентність викладацького складу, присутність у таборі перевірених і надійних носіїв мови, волонтерів, які мають допуск і дозвіл на спілкування та роботу з дітьми;
- наявність медичного супроводу роботи табору(медсестри, медикаментів);
- залучення до роботи табору вчителів фізичної культури, образотворчого мистецтва, інформатики та інших;
- проведення зустрічей з поліцейськими, пожежниками, медичним персоналом та іншими працівниками міста, випускниками навчальних закладів лінгвістичних спеціальностей;
- виготовлення фото звітів, інших матеріалів про роботу табору.







УКРАЇНА
КАГАРЛИЦЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Київської області
ВІДДІЛ ОСВІТИ
пл. Незалежності, 1, м. Кагарлик, 09200, тел.: 5-15-48, 5-14-84, 5-24-84,
e-mail: kagosvita@ukr.net Код ЄДРПОУ 02143695

 


НАКАЗ

від «12_»  05    2016 р.                                                                 № 90


«Про організацію літніх мовних таборів для дітей
у навчальних закладах м. Кагарлика»


         На виконання розпорядження голови Київської обласної державної адміністрації від 11 березня 2016 року № 70 «Про організацію і проведення оздоровлення та відпочинку дітей Київської області» та з метою активізації заходів на вивчення англійської мови

НАКАЗУЮ:

1. Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів м. Кагарлика забезпечити організацію літніх мовних таборів дітей у навчальних закладах м. Кагарлика з 01.06.2016 року по 14.06.2016 року.
            1.1. До 29.05.2016 року розробити в кожному навчальному закладі детальні плани роботи з дітьми та забезпечити їх виконання до 14.06.2016 року.
            1.2.  Звернути увагу на персональну відповідальність педагогічних працівників за збереження життя і здоров’я дітей під час турпоходів, екскурсій, подорожей.
2.     Методисту РМК Візьонок Н.М. розробити методичні рекомендації щодо організації літніх мовних таборів.
3.     Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

Начальник відділу освіти            /підпис/      Н. О. Омельченко









УКРАЇНА
КАГАРЛИЦЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Київської області
ВІДДІЛ ОСВІТИ
пл. Незалежності, 1, м. Кагарлик, 09200, тел.: 5-15-48, 5-14-84, 5-24-84,
e-mail: kagosvita@ukr.net Код ЄДРПОУ 02143695

 


НАКАЗ

від «15»  травня 2017 року                                                                                    № _108


«Про організацію літнього відпочинку дітей
Кагарлицького району у пришкільних
таборах з денним перебуванням та літніх
мовних таборах»


На виконання розпорядження голови Кагарлицької районної державної адміністрації від 12 травня 2017 року № 141 «Про організацію літнього відпочинку дітей у Кагарлицькому районі» та з метою організованого та якісного проведення літнього відпочинку дітей Кагарлицького району, з метою активізації заходів на вивчення англійської мови, зайнятості учнівської молоді під час канікул підвищеного піклування про дітей пільгового контингенту

НАКАЗУЮ:
1. Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів м. Кагарлика та опорного загальноосвітнього навчального закладу Мирівська ЗОШ І – ІІІ ступенів забезпечити організацію змістовного дозвілля та відпочинку дітей у пришкільних таборах з денним перебуванням та літніх мовних таборах з 29.05.2017 року по 11.06.2017 року.
            1.1. До 24.05.2017 року розробити в кожному навчальному закладі детальні плани роботи з дітьми у пришкільних таборах з денним перебуванням дітей та літніх мовних таборах.
            1.2. Забезпечити у першочерговому порядку відпочинок дітей соціально незахищених категорій, із числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю, дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей, дітей-переселенців та дітей воїнів АТО, талановитих та обдарованих дітей, лідерів учнівського самоврядування.
            1.3. Звернути увагу на персональну відповідальність педагогічних працівників за збереження життя і здоров’я дітей під час турпоходів, екскурсій, подорожей.
            1.4.Взяти на контроль зайнятість учнів, які стоять на обліку в органах внутрішніх справ, виховуються в неблагополучних сімях.
  1. Методистам РМК розробити методичні рекомендації щодо організації змістовного відпочинку та дозвілля дітей і підлітків.
  2. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.


Начальник відділу освіти                                                   Н. О. Омельченко





Перелік документів,
 необхідних для організації роботи пришкільних таборів з денним перебуванням дітей та літніх мовних таборів
(Документи оформляються в двох примірниках та формуються у дві папки: один примірник залишається в Держпродспоживслужбі, а інший, з підписами, буде повернено в табір)

Термін подачі документів 25.05.2017 в каб. № 401 Шершень О.М. або Візьонок Н.М.

  1. Нормативні документи держадміністрації, відділу освіти (копія розпорядження райдержадміністрації, наказ по відділу освіти), положення про табір.
  2. Накази:
-          наказ по загальноосвітньому навчальному закладу про організацію пришкільного табору (розробляється директором навчального закладу)
-          наказ про режим роботи табору (підписує керівник табору)
-          наказ про розподіл дітей по загонах і закріплення вихователів за ними (підписує керівник табору)
-          наказ про призначення відповідальної особи за охорону праці та безпеку життєдіяльності та відповідальність працівників табору за життя та здоров’я дітей (підписує керівник табору)
-          наказ про профілактичну роботу щодо запобігання дитячому травматизму (підписує керівник табору)
  1. Методичні документи:
-          списки дітей (окремо пришкільного табору та мовного літнього табору)
-          режим дня
  1. Організаційні документи:
-          графік роботи вихователів
-          графік роботи спеціалістів, залучених до роботи в пришкільному таборі
-          план роботи (окремо пришкільного табору та мовного літнього табору)
-          журнал відвідування учнями таборів
-          журнал реєстрації інструктажу на робочому місці
-          двотижневе меню
-          Акт випробування спортивних споруд.
-          Наказ  про створення бракеражної комісії. (є у навчальному закладі)
-          Розвернутий листок медичних оглядів працівників табору
-          Кількість задіяних приміщень для роботи табору
-          Гуртки, які будуть функціонувати
-          Довідка про лабораторний  контроль питної води (бактеріологічний та хімічний)
  1. Запобігання травматизму. Охорона здоровя:
        інструкція з охорони праці
        куточок з ОБЖ
        інструкція про дію вихователів на випадок пожежі в пришкільному таборі
        інструкція про правила евакуації дітей та майна на випадок пожежі в пришкільному таборі


Пакет документів,
які подаються у відділ освіти для звітності:

1.      Витяг з наказу загальноосвітнього навчального закладу про організацію роботи пришкільного табору з денним перебуванням дітей.
2.      План роботи табору.
3.      Режим роботи табору.
4.      Списки дітей із зазначенням категорій (з чорнобильськими посвідченнями, діти-сироти, діти-інваліди, діти з малозабезпечених сімей, діти батьки яких є учасниками АТО ) по класах.
5.      Замовлення на поїздки шкільним автобусом.
6.      Статистичний звіт по завершенню роботи табору (за формою управління статистики у відділ статистики). (до 01.07.2016)



неділя, 6 травня 2018 р.

Inspiring teachers

Thanks a lot for an opportunity to visit a useful workshop at Sviatoshyn Gymnasium!


GoCamp 2018

Today  20.04.18 we have launched the first training session for the GoCamp-2018 new-coming schools!
The teachers will have three days of exciting interactive workshops, intensive training, and incredible educational networking!
Many thanks to the U.S. Embassy Kyiv Ukraine and Mr. John Silver personally for your sustainable support of the GoCamp project.
I' m proud to be a trainer at GoCamp 2018 training and be a part of this wonderful team!