понеділок, 31 липня 2017 р.

Добірка мобільних додатків

http://www.britishcouncil.org.ua/english/learn-online/apps

У вивченні мови важлива регулярність, адже краще займатися 10 хвилин щодня, ніж 2 години раз на місяць. Тому наша добірка мобільних додатків стане вам у неабиякій пригоді - вивчайте англійську будь-де і в будь-який час, навіть у транспорті або поки робите покупки:
http://www.britishcouncil.org.ua/english/learn-online/apps

Developing 'bottom-up' listening skills

When native English speakers talk, they link their words together and ‘swallow’ whole syllables. This is one of the biggest challenges students face when listening to English – distinguishing individual words. 
★ Here are three listening activities to help students develop their ‘bottom-up’ listening skills so they can decipher accurately what they hear and catch its meaning.


Світлина від TeachingEnglish - British Council.
Світлина від TeachingEnglish - British Council.Світлина від TeachingEnglish - British Council.
Світлина від TeachingEnglish - British Council.



https://www.facebook.com/TeachingEnglish.BritishCouncil/photos/a.1585230771491804.1073741881.117741954907367/1585231434825071/?type=3&theater

пʼятниця, 28 липня 2017 р.

Триместри в школі в 2017-2018 н.р.


https://bbcccnn.com.ua/news/trimestri-v-shkoli-v-2017-2018-roky-rozmiri-kanikyl-dlia-ychniv/

ТРИМЕСТРИ В ШКОЛІ В 2017-2018 РОКУ: РОЗМІРИ КАНІКУЛ ДЛЯ УЧНІВ


ТРИМЕСТРИ В ШКОЛІ В 2017-2018 РОКУ: РОЗМІРИ КАНІКУЛ ДЛЯ УЧНІВ
Триместри в школі 2017-2018 – це відносно нова, досить мало звична нашим дітям форма організації навчального часу.
На відміну від звичайної при такій системі час навчання розподіляється рівномірно, тобто ділиться на рівні частини, і проміжки між навчанням і відпочинком практично однакові.
На думку фахівців, така організація навчального процесу допомагає правильно розподілити навантаження на школярів, не викликаючи перевтому навіть у учнів початкової школи.
У триместровій системі навчання всього шість навчальних періодів – триместрів і шість періодів відпочинку – канікул. Тривалість кожного триместру – п’ять або шість тижнів, тривалість канікул – тиждень, виняток становлять двотижневі новорічні та тримісячні літні канікули.
Канікули в школі 2017-2018 по триместрах. Мабуть, немає такого школяра, який не чекає з нетерпінням канікул. І відмінники, і двієчники з однаковим натхненням рахують дні до початку довгоочікуваного відпочинку. І напевно більшість учнів починає відлік буквально з перших навчальних днів.
На сьогоднішній день попередній розклад шкільних канікул по триместрах на 2017-2018 навчальних рік виглядає наступним чином: п’ять (іноді шість) тижнів занять чергуються з тижнем відпочинку.
1 триместр/осінні канікули – з 2 по 8 жовтня включно;
2 триместр/осінні канікули 2 етап – з 17 по 23 листопада включно;
3 триместр/зимові канікули – з 27 грудня по 8 січня включно;
4 триместр/зимові канікули 2 етап – з 21 по 27 лютого (іноді ці канікули носять назву весняних);
5 триместр/весняні канікули – з 10 по 16 квітня включно;
 6 триместр/літні канікули – з 1 червня по 31 серпня включно.
Як бачимо, в сучасній системі навчання кожен триместр закінчується нетривалим відпочинком. Однак плануючи канікули на 2017-2018 рік, варто пам’ятати – час відпочинку в школах з триместровою системою навчання практично не збігається з канікулами за звичайною, четвертною системі. Винятком стали хіба що традиційні новорічні канікули – робити вихідний останній тиждень до і перший тиждень після Нового року рекомендує Міністерство освіти.
Аналогічні справи і з довгими літніми канікулами – за наказом профільного відомства в цей період відпочивають абсолютно всі школярі, незалежно від системи навчання.
Можливі зміни. Тим, хто планує канікули заздалегідь, варто пам’ятати – наведені в статті дати триместрових канікул на 2017-2018 навчальний рік є приблизними. Справа в тому, що Міністерство освіти визначає тільки загальну тривалість часу навчання і часу відпочинку плюс дає рекомендації по датах початку і закінчення канікул.
За школою ж залишається право самостійно встановлювати канікулярний час – зрозуміло, в рамках рекомендацій міністерства.
Ось і відпочивають діти різних шкіл та різних регіонів в різний час – десь початок канікул довелося «посунути» із-за сильних морозів або весняних паводків, десь, навпаки все йде чітко за наміченим планом. Так що точні, остаточні дати початку і закінчення шкільних канікул по триместрах на 2017-2018 навчальний рік визначає шкільне керівництво.
Календар для зручності:

середа, 26 липня 2017 р.

вівторок, 25 липня 2017 р.

вівторок, 18 липня 2017 р.

неділя, 9 липня 2017 р.

Make or do?

A fun game for practising 'make' and 'do' collocations from Mike Astbury. Highly adaptable for other grammar points and easy to prepare http://bit.ly/Make-Do-Collocations
★ Do you think Mike should win this month’s TeachingEnglish blog award?
Ann 😂

Shortlisted for the TeachingEnglish blog award!
TEACHINGGAMESEFL.COM

Grammar

Does grammar matter as much when we speak as it does when we write?
An engaging and informative video from TED-Ed
Ann 😃
#Grammar

Should grammar matter as much when we speak as it does when we write?
Here are two very different takes on the matter:

субота, 8 липня 2017 р.

Will

Lots of different ways for your young learners to practise using 'will' in English!
★ Here are two online games, plus two worksheets and a test you can download: http://bit.ly/Will-FuturePredictions
★ If you’d like more help with teaching grammar, check out our Understanding grammar self study training module: http://bit.ly/Understanding-grammar
Ann 🙂
#Grammar #YoungLearners

Text messaging

Text messaging. What shorthand do your students use? Do they use English? Ask them to do this quiz and add three of their own SMS speaks.

http://www.teachers-corner.co.uk/lol/

Find and count the letters



Find and Count the letters - What a fun idea!
26 pages - One for Each letter of the alphabet