субота, 29 червня 2024 р.

Warming up activities


https://grade.ua/uk/blog/warm-ups-and-ice-breakers-for-kids/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR17f4iNA5tXFXnDO47_nwJe5WBdegfGwp5TX_SXlXkozwNd6yNTZHOXW_A_aem_uK4lIxhsU3D6Ls0OtPXwkw

субота, 1 червня 2024 р.

Dictatation. Types

 From Svitlana. Teaching English Telegram 

ДИКТАНТИ- це невід'ємна частина наших буднів. Особисто для мене диктанти, це не лише перевірка, а навіть більше це відпрацювання spelling. 

      📍📍📍Ось створила добірку різних видів диктантів,які можна виконувати з учнями:

📌 question dictation - вчитель розвішує на стінах класу листочки з різними питаннями по темі,яку учні вивчають. В цьому завданні обираємо Писаря та Бігуна. Завдання Бігуна запам'ятати питання в сказати його Писарю,який має написати відповідь на це питання.

    📌 Hiding letters dictation - Вчитель має закрити частину слова,або декілька літер в слові. Далі вчитель або показує картки із зображенням або ж дати definition. Учні мають здогадатися про що йдеться і дописати частину слова/ літер. 

     📌 Drawing dictation. Вчитель поступово малює картинку та учні мають відгадати та записати це слово.

     📌 Visual dictation. Учитель демонструє слово декілька секунд, потім учні записують по пам'яті.

      📌 Shouting dictation. Учні знаходяться на відстані один від одного. Їхнє завдання кричати слова або голосно їх пояснювати. Трохи шумно виходить, але дуже весело та продуктивно.

    📌 Upsidedown dictation. Слова розміщуємо на дошці боком, верх ногами як вам більше до вподоби. Ціль: щоб учні покрутилися та правильно записали слова.

    📌 Opening dictation. Вчитель бере флешкартку та закриває її аркушем паперу або якоюсь іншою яскравою фотографією і потрішки її починає відкривати і показувати учням основну флешкартку. 

   📌 silent dictation. Учні диктують один одному слова дуже тихо. Інші мають почути та записати їх. 

   📌 meaning dictation. Вчитель розвішує флешкартки зі словами вивченої лексики. Учні можуть дивитися на дошку. Вчитель бере флешкартку та починає її описувати. Учні мають зрозуміти що це за слово та записати його в стовпчик. По закінченню вчитель демонструє картки в тій послідовності в якій він їх диктував.

   📌Running dictation - students work in groups. There are some flash cards on the teacher's desk. One student runs to the desk, chooses a word and then spells it to their group. The team, which writes all the words correctly, wins.

   📌Extra letters. Завдання вчителя написати слово із зайвими літерами, учні мають уважно подивитися та викреслити зайві літери.

     📌 Waterfall colourful dictation. Учні мають записувати слова у формі водоспаду спочатку colourful pen- highlighter- crayons. 

E.g. p

        p-i

        p-i-n

        p-i- n-e

        p- i- n- e- a

        p-i-n-e-a- p

        p-i-n-e-a-p-p

        p-i-n-e-a-p-p-l

        p-i-n-e-a-p-p-l -e


      📌 Drawing dictation. Вчитель диктує текст, завдання учнів його намалювати в зошиті. Для пришвидшення процесу можна попередити учнів, щоб руки-ноги-тулуб та інше не вимальовували, а зображали лініями, колами, овалами і т.д. 

   Особисто мені дуже сподобався такий вид роботи,коли з учнями вивчали тему "Зовнішність", "Одяг" too+ adjective. This girl has got too long jeans and too old shoes. Her ears are too small, her lips are too big. Діти прям кайфували та 🤣.

   📌Team dictation 

Дві команди. На дошці текст цілісний, а в писаря команди з пропущеними словами. Завдання команди бігти до дошки і по одному слову доповнити текст)))

    📌Grammar dictation

Підготуйте набір речень. Наприклад, можна підготувати речення у Present Simple. Вчитель диктує речення у Present Simple. Задача учнів записати оригінальне речення та трансформувати його у Past Simple (чи будь-який інший час). 

     📌Keywords dictation

Вчитель диктує набір слів та/або словосполучень українською або англійскою мовою. Учні записують або оригінал, або переклад цих слів. Далі їх задача створити міні-історію з цим вокабуляром. 

🌟 Впевнена що Ваші уроки стануть ще крутіші!🔥🔥🔥

неділя, 21 квітня 2024 р.

Incredible London

 A week in SCL college  was fantastic 👌 👏 

New experience, study with teachers from Ukraine, exploring sights of London, visiting cafes and pubs helped us discover London.😀












пʼятниця, 12 квітня 2024 р.

Mini EdCamp Kaharlyk 2024

 #miniedcampkaharlyk

Неймовірна освітянська подія у стінах рідного ліцею КЗКМР "Кагарлицький ліцей №3" ❗️🥰

Емоції переповнюють❗️😍 Крутезні спікери, захоплюючі майстерки, атмосфера шерингу, толерантності, радості, що змогли зустрітися офлайн, поваги та вдячності нашим захисникам та захисницям, дякуємо❗️🥰

Дякую Альона Рибак за співпрацю та нашим учасникам сесії про методику CLIL за Ваш фідбек❗️🤩🥰























Як же приємно зустрітися з вами in person Liubov Zaliubovska , Oksana Kosharna , Svitlana Hontar , Natalia Liashko , Lena Mokhir ❗️🥰😘😘

Дякую Наталія Коваленко за створення осередку розвитку та руху до нових можливостей❗️😍

Ярошовець Оксана , ти - наш скарб❗️🤩

Дякую всім, хто був причетний до організації такої масштабної події для нашої громади❗️🥰

І, звичайно, учням, які сьогодні волонтерили❗️

І до зустрічі наступного року❗️🤩🫣🤞

EdCamp Ukraine


субота, 17 лютого 2024 р.

Brain ring. English week

 #english_week2024

На завершення  тижня англійської мови в нашому ліцеї відбувся брейн ринг 'It's St. Valentine's Day" між учнями 8 Б та 8 В класів.💪

Ліцеїсти перевірили свої знання з літератури, вокабуляру, символів свята, відомих мультяшних та казкових пар, розкодовували послання та шукали риму у віршах про кохання.💞 

Перемогу здобула команда "Champions" 8 В класу!🏆 Команді ''Masters of English'' 8 Б класу трохи забракло балів до успіху, але це не вплинуло на результат їхнього добре проведеного часу в колі любителів англійської мови, адже вчити іноземну мову - круто‼️👍

Дякуємо всім учасникам та журі за добре спланований та проведений захід.👏👏👏👏








Brain ring "It's Valentine's Day"


 

St. Valentine's Day. Singing songs

  Singing songs 🎶 

1B graders




Reading with my first graders

 #English_week2024

Reading with my first graders.